Loading...

Het Lappersfort als ideale uitvalsbasis voor fietsers en wandelaars
Het Lappersfort als ideale uitvalsbasis voor fietsers en wandelaars

Het fietsnetwerk Westhoek werd ter gelegenheid van zijn tiende verjaardag volledig vernieuwd. Er werden enkele nieuwe routes toegevoegd en de knooppunten werden uitgebreid. Het netwerk ontsluit nu nog meer mooie plekjes. Meer dan reden genoeg om je tweewieler mee te nemen op vakantie in het Lappersfort. Wij selecteerden alvast enkele mooie Westhoekroutes voor jou.

Is wandelen helemaal jouw ding? Dan hebben we goed nieuws voor jou, want de vijf wandelnetwerken in de Westhoek zijn goed voor eindeloos veel kilometers wandelplezier. Ook in en rond Diksmuide vind je tal van leuke uitgestippelde wandelingen. Vergeet je wandelschoenen niet.

Breng een bezoek aan Diksmuide
Breng een bezoek aan Diksmuide

Diksmuide (ca. 10 km) ligt aan de IJzer en de Handzame vaart en staat bekend als de Boterstad. Die bijnaam dankt de stad aan de bloeiende zuivelhandel die haar rijk maakte. Diksmuide ligt op de grens met de Polders. Blikvangers in het aantrekkelijke centrum zijn de IJzertoren, het stadhuis met belfort aan de Grote Markt met daarachter de Sint-Niklaaskerk. In en rond Diksmuide valt er van alles te beleven. Zowel op cultureel als culinair en sportief vlak. Voor actuele informatie verwijzen we graag naar de toeristische website van Diksmuide. Zie je het ruimer? Neem dan een kijkje op de site van de Westhoek.

Toerisme in De Westhoek
Toerisme in De Westhoek

De Westhoek wordt als driehoek ingesloten tussen de Noordzee, Frankrijk en het Houtland. Het is een stukje ongeschonden Vlaanderen dat gekenmerkt wordt door authenticiteit. Precies daarom past het Lappersfort hier zo goed. Je logeert hier midden in de Westhoek. Ideaal om het groene, vlakke landschap met zijn idyllische dorpjes te verkennen: te voet, met de fiets of met de wagen. Een vakantie in de Westhoek betekent rust en natuur, maar is ook een culinaire ontdekkingstocht langs typische streekgerechten zoals Potjesvleesch. Daarbij hoort uiteraard een lekker streekbier of een échte Picon. Santé!

Heerlijk uitwaaien aan de Belgische Kust
Heerlijk uitwaaien aan de Belgische Kust

De Belgische Kust is de meest populaire toeristische regio in ons land. Lekker uitwaaien op het strand. De pier afstappen of in een bolderwagen op de dijk rijden. Een lekkere pannenkoek met slagroom in de winter of een fris streekbiertje op een zonnig terras in de zomer. Een dagje aan zee is altijd geslaagd. Lappersfort ligt op ongeveer dezelfde afstand van Nieuwpoort en Oostende: 25 minuutjes met de wagen.

Voor meer informatie verwijzen we graag naar de site van de Kust.

Brugge en het Brugse Ommeland
Brugge en het Brugse Ommeland

Een onmiskenbaar interessante uitstap vormt de West-Vlaamse hoofdstad Brugge. Brugge Die Scone, ook wel Venetië van het Noorden genoemd, is werelderfgoedstad en zeker een bezoek waard. Dat bewijzen de grote aantallen toeristen uit de hele wereld. Samen met hen ontdek je er tal van musea, unieke historische gebouwen en leuke cafés en restaurants in een prachtig middeleeuws decor. Maak een ritje door de binnenstad met paard-en-koets of maak een boottochtje op de rijen. Ze bieden je een andere kijk op deze toeristische trekpleister.

Brugge vormt het hart van het Brugse Ommeland. Dit fietsnetwerk brengt je door de mooie polders en naar aantrekkelijke sites zoals Abdij Ten Putte, het landschapspark Bulskampveld en het pittoreske Damme aan de Damse Vaart.

Oorlogstoerisme
Oorlogstoerisme

In 1914 stuitte de opmars van het Duitse leger op de IJzer. Dat was het begin van een jarenlange stellingenoorlog met desastreuze gevolgen. Diksmuide en de omliggende dorpen werden in de jaren '14-'18 tot puin herleid. De hele streek ligt bezaaid met monumenten en begraafplaatsen die herinneren aan deze vreselijke periode.

In Diksmuide kan je de IJzertoren met het Museum aan de IJzer bezoeken. Het terras boven op de toren biedt je bij helder weer een prachtig uitzicht over de frontstreek. Vlakbij bevindt zich de Dodengang, het enige bewaarde Belgische loopgravenstelsel uit de Eerste Wereldoorlog. Meer info om je bezoek aan de verschillende oorlogssites te plannen vind je hier.

Heb je interesse in de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog dan vind je nog veel meer interessante locaties en informatie op de site van Flanders Fields.